OFFICE LOBBY

OFFICE LOBBY

Progetto CMR

Milano, 2006

Stainless steel and glass, brushed steel, painted wood

This project by Progetto CMR for Tishman Speyer, coordinated by Structure Tone, stands out as an exception, in a corner building constructed in the 1970s. The base of the building becomes a continuous glazing on the two sides of the corner; the pillars, thanks to steel housings, are transformed into columns with an elliptical section, while a motorized revolving door with three segments in stainless steel and glass forms the entrance. The architecture of the transparent “new base” of the building is enhanced by an overhanging canopy, a forceful self-supporting contemporary linear cornice in brushed stainless steel, with a length of about forty meters. This architectural feature is grafted onto the existing facade, to complete the impact and figure of the new project. Inside, on the floor in Bronzetto marble that also extends over part of the sidewalk, the reception counter in painted wood and steel was custom-made, like the rest of the design, by Marzorati Ronchetti.

All works